14.6.09

El “Calendari nàutic”, al dia

Aquests últims dies he actualitzat el “Calendari nàutic” que trobareu a la columna de l’esquerra o bé al final de cada entrada, amb tota una sèrie d’esdeveniments relacionats amb el patrimoni marítim i les embarcacions tradicionals, tant de casa nostra com de la resta de la península i també d’altres països com França, Itàlia i Anglaterra.



Entre aquests esdeveniments hi trobareu:

- Trobades de vela llatina de Catalunya, València i Balears.
- Regates del circuit de vela llatina del Mediterrani.
- Regates de vaixells d’època i clàssics.
- Xerrades, conferències i jornades sobre diversos temes.
- Festes marineres i altres certàmens.

Un dels esdeveniments més esperats és que tindrà lloc a Muros el proper juliol. “IX Encontro de Embarcacións Tradicionais de Galicia”. Aquí teniu l’últim avançament del programa.



Si aquest estiu volteu per França, com és el meu cas, l’agost és un mes ple de festes nàutiques molt interessants i amb uns noms d’allò més suggeridors, com el “12ème Rencontre des bateaux en bois et autres instruments à vent”, que es fan a la Gironda i que organitza l’associació Les Chantiers Tramasset. Penso que es una bona manera de conèixer altres cultures marítimes i altres maneres de fer en el camp del patrimoni marítim i la navegació tradicional. Una ullada als webs d’aquestes entitats us donarà una idea de la gran activitat que fan.



Un altre d’aquests esdeveniments amb molta solera son les “Régates du Bois de la Chaise à Noirmoutier”, que enguany celebren la vintena edició i sembla que faran festa grossa. Les organitza l’Association La Chaloupe, una entitat constituïda l’any 1901! Fa, doncs, més de cent anys que aquesta gent es dedica a la conservació i posada en valor del patrimoni marítim! Llegeixo al seu web que a les regates hi participen més de 140 velers tradicionals, 600 tripulants i 20.000 espectadors. Una gran festa marinera que desconeixia completament. Hi ha encara tantes coses per descobrir al voltant d’aquest món!



I a les mateixes dates es fa el "Festival du Chant du Marin" a Paimpol, a la Bretanya, que va de músiques de les mars del món. Però no tot són actuacions musicals, també hi participen 300 vaixells tradicionals: impressionant! Només cal veure el programa i les imatges d’altres edicions.



Si teniu l’eina “Google Calendar”, només cal que cliqueu damunt de cada activitat i, des de la finestra que s’obrirà, la podreu copiar directament al vostre calendari. Per altra banda, si hi trobeu a faltar alguna activitat o n’organitzeu alguna i voleu que surti al calendari, només cal que m’ho comuniqueu a través del correu electrònic del meu perfil o bé a través del Facebook.


7 comentaris:

Jaume Rosselló ha dit...

M'entren ganes de ser-hi, a totes aquestes trobades, i probablement no hi seré a cap d'elles...La de Muros segur que serà una "passada". Ja me va comentar en Jaume Amengual que hi anireu plegats. A tots als qui ens ho perdrem ens resta el consol que al manco tendrem la teva crònica en aquest blog. No sé per quins indrets de França t'estaràs passejant aquest estiu. Si és per la Catalunya Nord per ventura tendries temps d'acostar-te a visitar el Miquel Caldentey...
Esper, en tot cas, que t'ho passis molt bé i que en tornar ens en facis cinc cèntims. Salut!

Unknown ha dit...

Hola, Jaume!

La veritat és que hi ha moltes d'aquestes trobades que fan venir moltes ganes d'anar-hi. Però no es pot anar a tot arreu!

Pel que fa a Muros, efectivament, ens trobarem amb en Jaume Amengual i família; i no pateixis que, d'aquesta festa, sí que en tindràs informació puntual.

I a França, voltaré per Normandia; és a dir que el "Miquel Caldentey" em quedarà una mica lluny per anar a visitar-lo. Però aquesta visita m'agradaria que la poguessin fer junts. A veure si alguna vegada que vinguis ho podem organitzar.

Una abraçada!

Lino ha dit...

Joan:
Parece que tenemos un verano completito, por aqui estamos ya con las regatas de dornas, que este fin de semana se celebró la última de ellas en Portonovo.
Este fin de semana es el encontro en Vila do Conde, para algunos, ya que otros tenemos casorio a la vista...
Ya para el día 27 será la Volta á Arousa, la regata más multitudinaria de las que se celebran, que en esta ocasión llega a su XXV edición, y se va a conmemorar por todo lo alto.
Saludos:
Lino

javier moreno ha dit...

Joan,
¡Muy buena entrada con una interesante información! Espero poder asistir a alguna de estas concentraciones. Estuve ya en Ferrol y nmereció la pena. Un abrazo. Javier.

Jaume Rosselló ha dit...

Hola, Joan!

Mai se m'hagués passat pel cap la idea de visitar el Miquel Caldentey amb millor companyia que la teva. Em sembla una proposició fantàstica que hem de dur a terme. Ja ho organitzarem. Una abraçada!

Náufrago ha dit...

Gracias por mantenernos al corriente de "todo lo que se mueve" en nuestras cercanías en relación con las embarcaciones tradicionales

Unknown ha dit...

Hola, Lino!

La "XXV Volta á Illa de Arousa" ya está apuntada en el calendario. He estado buscando información sobre la "IX Festa do Mar de Combarro", que dura tres días, pero sólo he encontrado que este año hay restricciones y que habrá pocos actos. ¿Sabes algo al respecto?

¡Que vaya bien la Volta!

---------

Hola, Francisco Javier!

Yo estuve en el Encontro de Cambados pero me perdí el de Ferrol, así que tengo muchas ganas de ir a Muros; y me da la sensación de que va a estar muy bien. Por el sitio, por los amigos y porque la gente de allí se va a volcar. ¿Vendrás?

---------

Jaume,

Celebro que t'agradi la idea. Parlem-ne!

---------

Hola, Náufrago!

¿Cómo va por tierras zamoranas? Creo que necesitas un baño de mar y Muros es la excusa perfecta. Además lo tienes a tiro de piedra.

¿Nos vemos en Muros?